facebook tracking
Henrik Kosonen

Henrik Kosonen

Aluemyyntipäällikkö – Myynti

Henrik Kosonen on pitkän linjan cramolainen: hän on ollut mukana yrityksen toiminnassa jo Cramoa edeltäneen Rakentajain Konevuokraamon ajoilta asti. Uran aikana hän on ehtinyt vastaamaan monenlaisista tehtävistä, ja tällä hetkellä hän työskentelee aluemyyntipäällikkönä. Ennen Cramolle tuloa Henrik toimi rakennusmestarina, ja lisäksi hänellä on takanaan pitkä ammattilaisura lentopalloilijana. 

- Aloitin Rakentajain Konevuokraamo Oyj:n Varkauden ja Pieksämäen aluepäällikkönä vuonna 2000. Silloin tehtävässä vastasin vuokrauksen lisäksi timantti- ja kuivauspalveluista. Aluepäällikön tehtävän jälkeen toimin Keski- ja Itä-Suomen piiripäällikkönä. Piiripäällikön tehtävästä teki erikoisen mielenkiintoisen se, että vastasin ihan kaikesta mitä alueella tapahtui – kiinteistöistä koneiden varaosiin. Ennen Cramoa olin Haukivuoren kunnalla rakennusmestarina ja ennen sitä yli 10 vuotta päätoimisena lentopalloilijana.  

Nykyisessä tehtävässään Henrik vastaa itäisen Suomen myynnistä. Hänelle on tärkeää työssään asiakaspäälliköiden tukeminen ja hyvä asiakasymmärrys, joka syntyy asiakkaita tapaamalla heidän työmaillaan.  

- Olen tällä hetkellä alue 2 itäisen osan aluemyyntipäällikkönä. Yhdessä Mikko Marttilan kanssa vastaamme alue 2 myynnistä. Pidän huolen, että tavoitejohtaminen toteutuu ja että asiakaspäälliköt pystyisivät tekemään töitä asiakkaiden parissa mahdollisimman helposti. Viikoittain olen asiakaspäälliköiden mukana asiakastapaamisissa, jotta ymmärrys asiakkaan tarpeista ja ongelmista pysyisi mielessä joka päivä.  

Henrik arvostaa mukavia ja osaavia työkavereitaan, sillä hän haluaa saavuttaa korkeat tavoitteensa yhteistyöllä. Mutta mikä tekee Henrikin työpäivästä mainion? 

- Vaihtelevat työtehtävät ja asiakkaiden ongelmien ratkaiseminen. Parasta Cramolla on mukavat työkaverit, joiden ammattitaito helpottaa omien ongelmien ratkaisemisessa. Uskon, että tulevaisuudessakin pärjäämme kilpailussa, ja olemme edelleen monissa asioissa suunnannäyttäjiä. Mainio Päivä Cramolla on joukkueurheilua, jossa yhdessä saavutetaan voitot. 

Urheilu on tärkeä osa Henrikin vapaa-aikaa. Lentopallo kuuluu luonnollisesti harrastuksiin edelleen, mutta sen rinnalle on noussut myös maastohiihto. 

- Harrastan talvisin maastohiihtoa ja varsinkin pitkien matkojen massahiihtotapahtumat kiinnostavat. Lisäksi seuraan, valmennan ja pelaankin edelleen lentopalloa. 

henrik.kosonen@cramo.com

Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta