Cramo Finland Oy logotype

Matias Suomi

Työharjoittelija – Opintoihin liittyvä harjoittelu

Cramo tarjoaa säännöllisesti harjoittelupaikkoja alan nouseville tähdille. Matias Suomi opiskelee liiketalouden perustutkintoa Hyriassa Hyvinkäällä. Hän suoritti ensimmäisen harjoittelunsa Helsingin Alppilan toimipisteessä vuokraamotyöntekijänä, jossa hän jatkoi myös kesätyöntekijänä. Tänä keväänä hän tutustuu Cramon markkinointiin.

Miten päädyit Cramolle?

Päädyin Cramolle Alppilan toimipisteelle alun perin työssäoppimispaikan perässä 2016 loppuvuodesta ja harjoittelu kesti tuolloin noin kolme kuukautta. Sen jälkeen työt jatkuivat kesällä 2017 kesätöiden merkeissä. Pääsin jälleen kevääksi 2018 työssäoppimisjaksolle Cramon pääkonttorille, tällä kertaa kuitenkin markkinoinnin ja viestinnän pariin.

Millainen työnkuva sinulla on?

Olin harjoittelijana ja kesätyöläisenä Helsingin Alppilan toimipisteessä, jossa silloisiin työtehtäviini kuului pääasiassa vuokrattavien koneiden tarkastus, putsaus ja kesällä pääsin myös tekemään vuokrasopimuksia. Tarkastamisen ohessa hoidin myös kontaktointia ja viikkosuunnitelman luomista. Nyt työtehtäväni koostuvat tarpeen vaatien missä minun apuani tarvitaan, mutta pääosin työharjoitteluni rakentuu opintojeni mukaan ja myös oman osaamiseni ja mielenkiinnon perusteella. On mahtavaa, että saan harjoitteluni kautta oppia uusia asioita käytännön kautta.

Millaisia taitoja tarvitset työssäsi?

Erilaisia tietotekniikkataitoja eri ohjelmien käyttöön, visuaalista silmää ja luovuutta tekstien keksimiseen. Asiakaspalvelutaidot ovat myös tärkeät tässä työssä, koska suurin osa tuotoksista on suunnattu asiakkaille.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on se, että tällä hetkellä mikään päivä ei ole samanlainen, joten haasteita riittää.

Mikä tekee työpäivästäsi mainion?

Onnistumiset tietenkin ja mukavat työkaverit, joiden kanssa tulee hyvin toimeen.

Muutama kollegani