facebook tracking
Kai Kuukasjärvi

Kai Kuukasjärvi

Asiakaspäällikkö – Myynti

Asiakaspäällikkö Kai Kuukasjärvi tai tuttujen kesken Kaitsu toteaa, että hyväksi myyjäksi kasvamiseen tarvitaan oikeanlainen asenne ja paljon tietoa tuotteista ja asiakkaasta. – Myynti on sydämen asia!

Miten päädyin Cramolle?

Olen kaukaiselta koulutukseltani ravintolan tarjoilija, mutta sitä en kovin kauaa "selvinpäin" jaksanut… Olen työskennellyt aiemmin Nesteellä huoltamomyyjänä, Würth Oy:llä teknisenä myyjänä, Cloetta Suomi Oy:llä tavararyhmäasentuntijana ja nyt viimeiset neljä vuotta Cramolla asiakaspäällikkönä. Cramolle päädyin töihin sillä perinteisellä kaavalla: asiakaspäällikön työpaikka oli avoinna, joten hain sitä, ja avot´s! Milloin voi aloittaa?

Millainen työnkuva sinulla on?

Asiakaspäällikkönä saan olla paljon asiakkaiden kanssa yhteistyössä. Asiakkailta tulevien tarjousten laskenta ja asiakastapaamiset ovat päivittäistä arkea. Ulospäinsuuntautunut, sosiaalinen ja positiivinen luonne ovat itsellä päällimmäisenä, kun mietitään mitä tarvitaan myynnin puolella menestymiseen.

Mikä on parasta työssäsi?

Vaihtelevat työpäivät ja asiakkaat. Nautin, kun saan olla erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä.

Mitä teet tai harrastat työajan ulkopuolella?

Vapaa-aika kuluu joutuisasti yhden vaimon, kolmen pojan, kahden koiran ja yhden kissan kanssa. Olen Lapin myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset ry:n hallituksen varapuheenjohtaja, sihteeri ja tiedottaja. Olen myös Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA liiton hallituksessa hallituskauden 2017-2021.

Mitkä ovat sinun edelläkävijän vinkkisi mainioon päivään?

1) Positiivisuus kantaa pitkälle. Päätä jo aamulla herätessäsi, että tästä tulee hyvä päivä.

2) Älä epäröi kysyä neuvoja. Meillä on valtavasti tietotaitoa talossa ja varmasti joku on jo törmännyt samaan haasteeseen, joka sinulle tulee uutena. 

 

kai.kuukasjarvi@cramo.com

+358 406 353 304

Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta