facebook tracking
Kai Kuukasjärvi

Kai Kuukasjärvi

Asiakaspäällikkö – Myynti

Asiakaspäällikkö Kai Kuukasjärvi tai tuttujen kesken Kaitsu toteaa, että hyväksi myyjäksi kasvamiseen tarvitaan oikeanlainen asenne ja paljon tietoa tuotteista ja asiakkaasta. – Myynti on sydämen asia!

Miten päädyin Cramolle?

Olen ollut reilut kaksi vuotta Cramolla asiakaspäällikkönä. Aikaisemmin toimin Cloetta Suomi Oy:n Lapin alueen tavararyhmäasiantuntijana. Myös Cramolla myyntialueena on koko Lappi. Alueella on Rovaniemen oma vuokraamo, jossa työskentelee vuokraamoesimies ja kolme vuokraamotyöntekijää. Myös Kemin franchising -toimipisteen myynti on vastuullani. Olen huomannut, ettei myyntityö eroa paljonkaan edellisestä työstäni, mutta asiakkaat ovat erilaisia.

Millainen työnkuva sinulla on ja mitä taitoja myynnissä vaaditaan?

Myyjät saavat Cramolla vastuuta ja työ on itsenäistä. Minusta myyntityössä on tärkeintä, että osaa antaa asiakkaalle oikeanlaista ja asiantuntevaa tukea, jolloin paras mahdollinen ratkaisu löytyy yhdessä.  Myyjän työ onkin monipuolinen ammatti, jossa tarvitaan sydäntä, kuuntelemisen taitoa ja neuvokkuutta. Myyjän työpäivä muodostuu asiakastapaamisiin valmistautumisesta ja asiakaskäynneistä sekä tarjousten teosta. Tapaamisiin ei mennä kylmiltään, vaan valmistautuminen vaatii syvällistä paneutumista ja ratkaisujen etsintää. Esitteillä ei tehdä kauppaa, vaan asiantuntemuksella ja asiakkaan ymmärtämisellä.

Olen pikkupojasta asti ollut tekemisissä koneiden kanssa. Tässä työssä onkin apua siitä, että on aidosti kiinnostunut asiakkaasta. Mitä enemmän on asiakkaan ”iholla”, sitä helpommin syntyy keskinäinen luottamus, joka on kaiken perusta. Kun kuuntelee asiakasta ja poimii tarinasta kaiken oleellisen, on jo pitkällä myynnin toteutumisessa.

Myyjältä vaaditaan oikeanlaista pelisilmää, jos pitää kertoa, että asiakkaan toivoma tai valitsema ratkaisu ei ehkä olekaan se paras. Kun myyjän ammattiosaaminen on syvää, kuuntelee asiakas myyjän mielipidettä paremmin. 

Mitä teet tai harrastat työajan ulkopuolella?

Olen syntyperäinen rovaniemeläinen. Asun perheeni kanssa omakotitalossa Rovaniemen Nivavaarassa. Minulla on käynyt tuuri, koska olen yhden kauniin vaimon aviomies ja kolmen komean poikalapsen isä. Vapaa-aika menee poikakatrasta paimentaessa, vaikka valkoinen paimenkoiramme Luna tekeekin hommassa oman osuutensa. Myös vapaa-ajalla mietin myynnin ja markkinoinnin kehittämistä. Olen Lapin Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten eli MMA:n hallituksen jäsen ja toimin lisäksi hallituksen sihteerinä ja tiedottajana. Minut valittiin myös MMA:n hallitukseen kaudelle 2017–2021. 

KAITSUN MAINION PÄIVÄN PERIAATTEET:

Vakuuta asiakas osaamisellasi. Tehdään yhdessä asiakkaan tarinaan onnellinen loppu ja mainio päivä työmaalla.

Ole asiakkaan tuki ja etsi pelottomasti uusia ideoita ja ratkaisuja. Kaupan syntyminen on pitkälti kiinni luottamuksesta.

Souda samaa venettä yhteiseen suuntaan kollegojen kanssa. Tiedon ja avun pihtaajat ajautuvat karille.

kai.kuukasjarvi@cramo.com

Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta