facebook tracking
Juha Puumalainen

Juha Puumalainen

Vuokrauspäällikkö – Vuokraus

Millainen työnkuva sinulla on?

Toimin vuokrauspäällikkönä alue 1:llä, pisteeni ovat Hyvinkäältä Imatralle. Näiden lisäksi toimin Hinnoittelufoorumissa, Tuotefoorumissa sekä osallistun erilaisiin pieniin projekteihin.

Miten päädyit Cramolle töihin?

Olen aloittanut vuokrausalalla vuonna 1999, kun aloitin Suomen Projektivuokrauksen palveluksessa. Yritin hakea töihin Huoltoon, mutta rekkamiehenä en ehtinyt ajoissa työhaastatteluun ja työpaikka oli mennyt, joten Projektivuokrauksen sen aikainen johtaja Juhani Turunen lupasi minulle teknisen myyjän pestin. Aloitin ensin autonkuljettajana, joka kesti noin puoli vuotta, kunnes siirryin Vartioharjun toimipisteelle tekniseksi myyjäksi Kai Korhosen alaisuuteen.

Vuonna 2004 sain ylennyksen vuokraamoesimieheksi, Kaitsun siirtyessä huoltopäälliköksi. Cramoon tulin yritysoston myötä 2006. Vartioharjun piste lopetettiin ensimmäisen kerran 2009, jolloin siirryin Tuusulan Vuokraamon esimieheksi. Vuokrauspäälliköksi etenin vuonna 2013

Millaisia taitoja tarvitset työssäsi?

Vuorovaikutus ja kuuntelu ovat erittäin tärkeitä asioita. Vuokrauspäällikön pitää pystyä vastaamaan kysymyksiin, mitä toimipisteiltä tulee. Jos itselläni ei ole tietoa, niin etsin tiedon tai yritän löytää sellaisen henkilön, jolla on tieto asiasta. Maalaisjärkeä tarvitaan myös eli kykyä ratkaista asioita, joihin ei ole selkeää ohjetta, ymmärrystä vuokrauksesta ja varsinkin esimiestaitoja. Viestinnälliset taidot ovat myös tärkeitä, että osaa viedä viestiä ymmärrettävästi toimipisteelle ja myös toimipisteeltä johdolle.

Mikä on parasta työssäsi?

Saan tavata paljon mukavia ja ammattitaitoisia ihmisiä, käsitellä paljon erilaisia asioita ja olla mukana vaikuttamassa Cramon tulevaisuuteen. Pystyn rytmittämään omaa työtäni suurimmalta osalta, eikä ole kahta samanlaista päivää. Saan auttaa ihmisiä heidän ongelmissaan ja opettaa asioita, mistä minulla on hyvä tietämys.

Mikä tekee työpäivästäsi mainion?

Mainion päivän tekee onnistumiset, oli ne sitten omia tai muiden onnistumisia. Kun pystyn auttamaan muita heidän ongelmissa ja näen että heille tulee siitä hyvä mieli. Mukavat työkaverit ovat myös tärkeä elementti työelämässä, koska täällä vietetään paljon aikaa elämästä.

Mitä teet työnajan ulkopuolella?

Tärkein asia työajan ulkopuolella on oma perhe, vaimo ja 4,5 vuotias tytär. Pyrin viettämään mahdollisimman paljon aikaa heidän kanssa. Meillä on vanha talo, jota remontoin aina kun siihen aika riittää, monesti otan tyttäreni mukaan, jos on sellainen työvaihe, josta hänelle ei aiheudu vaaraa. 

Wanhat amerikkalaiset autot ja moottoripyörät ovat lähellä sydäntäni, kustomoin niitä oman näköisiksi ns. vanhaan tyyliin. Omistan vuoden 1960 Cadillacin, jonka kanssa on mukava kruisata kesäiltoina ja kohdata kavereita sekä vuoden 1953 BSA moottoripyörän (Britti), joka ei tällä hetkellä ole ajokuntoinen, mutta ehkä vielä joskus…

juha.puumalainen@cramo.com

Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta